Síť poradenské společnosti Partners v současné době čítá 52 obchodních partnerů a obsluhuje přes 340 tisíc klientů.
Čtvrtek
26.09.2013
Partnerská firma Partners a makléřská společnost OK Group uzavřely strategickou spolupráci. Zaměří se na pojištění firem.
 

Dva velcí hráči z oblasti pojištění se rozhodli spojit své síly. Finančně poradenská společnost Partners Financial Services, která se rozvíjí na základě partnerství, a makléřská firma OK Group uzavřely strategickou spolupráci. V jejím rámci nabídnou komplexní servis v pojištění malých, středních a velkých firem. Celá spolupráce souvisí s minoritním kapitálovým vstupem Partners do společnosti OK Group, k níž došlo beze změn ve vedení obou firem. O jaký podíl se jedná, společnost nespecifikovala. „Konečná výše podílu bude záviset na obchodních výsledcích spolupráce," dodává Petr Borkovec, generální ředitel Partners.

Společnost Partners k tomuto kroku přistoupila z důvodu rozhodnutí rozšířit aktivity o nové oblasti finančních služeb. Ve spojení nabídky na pojištění korporátního majetku a zajištění zaměstnaneckých korporátních benefitů vidí příležitost pro posílení pozice v segmentu finančních služeb pro firmy. V partnerství OK Group nabídne potřebné know how a zkušenosti, firma Partners na oplátku poskytne svou širokou distribuci a obchodní sílu. Obě firmy též touto spoluprací chtějí posílit své pozice na trhu.

Letos dosahuje předepsané pojistné v oblasti neživotního pojištění u společnosti Partners zhruba 0,5 miliardy korun, v oblasti životního pojištění je to 3,5 miliardy. Celkové zprostředkované pojistné společností OK Group přesahuje částku 1,1 miliardy korun.