Během srpna byly otevřeny 3 obchody s dětským oblečením Little things for people. Z toho 2 fungují na základě franchisové licence.
pondělí
30.09.2013
Vázanou franchisu spustil řetězec Little things for little people. Na tomto principu byla otevřena franchisová pobočka v Hradci Králové.
 

Franchisová síť s dětským oblečením Little things for little people, kterou založila ryze česká firma Věcičky pro malé lidičky, dopracovala systém vázané franchisy, aby ulehčila franchisantům od prvotních nákladů. První pobočku na daném principu otevřela v srpnu v Hradci Králové.

Oblečení pro děti se u rodičů těší velké oblibě. Dokazuje to i otevření dalších dvou obchodů v Česku. „Podařilo se nám otevřít mimo obchodu v Hradci Králové ještě normální franchisovou pobočku v Brně a ještě jednu v Olomouci, která je v naší režii,“ vyjmenovává úspěchy majitelka firmy Helena Hůrková Mrňávková s tím, že do konce roku už společnost už víceméně neplánuje další otevření. Věnovat se chce především dobrému zásobování a rozjezdu nově otevřených prodejen.

Na vývoj však firma Věcičky pro malé lidičky nezapomíná, ač je pro ni důležité rozvíjet už otevřené pobočky. Obecně chce směřovat především do krajských měst, primárně do Prahy a Plzně, kde se chystá otevřít první prodejny. A nezůstává jen u obchodů. „V hlavě máme myšlenku projektu mateřského a dětského centra v Pardubicích. To je však zatím jen v časné fázi a zatím to nechceme blíže specifikovat,“ dodává Helena Hůrková Mrňávková.