Praha už hostí 2 obchody Religion Clothing. Jeden z nich se nachází v ulici Husitská a druhý v ulici Na Perštýně.
Úterý
01.10.2013
Franchisová značka oblečení Religion Clothing otevírá v Praze svůj druhý obchod. Vyjednává se zájemci o franchisu pro další expanzi.
 

Otevření už druhého obchodu Religion Clothing je na spadnutí. Firma Mestre Miorani, která má pro londýnskou franchisovou značku u nás výhradní zastoupení, přivítá zákazníky v nově otevřené pobočce v Praze, v ulici Na Perštýně. Svou klientelu si obchody našly, i když jsou umístěny zatím jen v hlavním městě. Společnost by ráda expandovala do dalších českých měst, ať už otevřením vlastních jednotek, či franchisových.

V případech dvou obchodů s oblečením v Praze se jedná o vlastní prodejny. Další obchody by společnost chtěla otevřít například v Brně či Karlových Varech. Mimo to zaznamenává i zájemce o franchisovou licenci Religion Clothing, v současné době vede s několika jednání. „Expandovat chceme i do velkých moravských měst jako Brno, Olomouc či Ostrava, proto se nebráníme jakémukoliv kontaktu se zájemci o licenci,“ dodává jednatelka Mestre Miorani Soňa Čechmanová.

„Největší problém u zájemců o franchisovou licenci Religion Clothing přichází s nedostačujícím finančním kapitálem pro prvotní investici do zboží a zařízení,“ říká Soňa Čechmanová. Ten, kdo by si chtěl otevřít obchod, musí mít připravenu částku okolo půl milionu korun. Společnost Mestre Miorani se snaží franchisantům vycházet vstříc. Pomáhá mimo jiné s výběrem prostor, vybavením prodejny či podporou prodeje v reklamní kampani.