Franchisovou licenci na studio Body Concept mohou zájemci na nových trzích získat snadněji. Už nemusí pořizovat master-franchisovou licenci, aby si otevřeli svoje studio.
Čtvrtek
10.10.2013
Body Concept osekává překážky pro zájemce na nových trzích. Už si nemusí kupovat master-franchisovou licenci.
 

Síť kosmetických studií Body Concept v Portugalsku provozuje více než 50 franchisových studií, které dokázaly zaujmout mnoho klientek. Pro velký úspěch se společnost rozhodla vstoupit i do ostatních států Evropy pomocí master-franchisové licence. V zemích, kde ještě nepůsobí master-franchisant, připravila novinku. Zájemcům, kteří by chtěli provozovat vlastní studio Body Concept, už si stačí pořídit klasickou franchisovou licenci.

Tato situace platí například pro státy jihovýchodní Evropy nebo Maďarsko, kde společnost ještě nemá master-franchisové zástupce. Získání kosmetického studia tak bude pro zdejší podnikatele jednodušší. Pokud však bude podnikatel toužit po master-franchisové licenci, může si ji pořídit jen na jeden rok, čímž zaplatí jen 20 % ceny oproti 5leté licenci. To sníží podnikateli riziko a dodá mu stimul k vytvoření franchisové sítě. Pokud bude franchisant úspěšný, může prodloužit licenci na klasických pět let. Náklady na pořízení licence se pohybují od 45 do 67 tisíc eur v závislosti na typu studia Body Concept.

Společnost Concept Group mimo studií Body Concept prodává i licence na franchisu Depil Concept. Mimo domácího Portugalska se studia nacházejí i v Brazílii, Polsku a České republice. U nás jsou studia provozována na základě master-franchisové licence. Firma však v ČR zažívá problémy s master-franchisantem. „Odstoupili jsme od smlouvy a právě teď se snažíme řešit všechny důsledky. Podrobnosti však zatím nebudeme komentovat,“ říká Alexandre Lourenco ze společnosti Concept Group.