Franchisová síť dietetických center Naturhouse čítá už 62 poboček. Začíná mířit na menší města.
pondělí
21.10.2013
Spuštění pilotního projektu mikro franchisy Naturhouse je na spadnutí. Společnost též stabilizuje svou síť.
 

Atraktivní místa nemusejí ležet pouze ve velkých městech. Síť dietetických center Naturhouse letos představila franchisový mikro koncept, který uzpůsobila pro města do 20 tisíc obyvatel. Nadále se však chce poohlížet i po franchisantech ve městech, v kterých cítí potenciál.

První pobočka, která bude fungovat na základě mikro konceptu, se brzy otevře poblíž Prahy jako pilotní projekt. „Na začátku budeme sledovat, jaké výsledky tento mikro koncept přinese. Chceme tím ale ukázat, že Naturhouse může fungovat i v menších městech,“ dodává Jan Gonda, master-franchisant Naturhouse pro ČR a SR s tím, že mikro koncept by Naturhouse uvedl například ve Vyškově, Rakovnkíku, Rokycanech či Kyjově. Mimo to dbá i na rozvoj standardních center Naturhouse, kterých bylo letos otevřeno celkem 7 a společnost očekává, že ještě 5 by mělo zahájit činnost do konce roku, z toho 2 v Praze. Firma by ráda otevřela další centra především v Sokolově, Trutnově, Karviné, Klatovech či Vsetíně.

Dospíváme

Podnikání však není jen o otvírání nových obchodních míst, ale také o udržování těch otevřených. A Naturhouse není výjimkou. „Naše centra jsou obsazena prakticky ve všech atraktivních lokalitách a najít vhodné franchisanty není jednoduché,“ říká Jan Gonda s tím, že společnost Reduccia se soustředí také na rozvoji sítě, v které je aktuálně v provozu na 62 poboček. Vývojem prochází i centrála firmy. Začíná vytvářet mechanismy, kdy se musí postarat o to, aby dokázala vést tak rozlehlou síť. Protože Naturhouse už není malá firma.

Situace je poněkud rozdílná u slovenských sousedů. Rozdíly panují především v mentalitě podnikatelů, kteří mají menší zájem a též očekávají, že v brzké době budou mít velké zisky. „Na Slovensku je pomalejší rozjezd, nicméně i zde chceme rozjet franchisový mikro koncept Naturhouse. Podle nás bude pro slovenské podnikatele přijatelnější,“ vysvětluje Jan Gonda.