Francouzský koncept Yves Rocher provozuje síť 59 obchodů v Česku a 14 na Slovensku.
Středa
30.10.2013
Vázaná franchisa u Yves Rocher se těší oblibě. Franchisantům kosmetická síť nabízí další obchody do nájmu.
 

Francouzská značka Yves Rocher v tuzemsku působí už více než 20 let a oblíbili si ji nejen ženy, ale i muži. Specifickým znakem kosmetické sítě je fakt, že 95 % franchisových poboček jsou provozovány jako vázané franchisy, což znamená, že je Yves Rocher nájemcem prostor, kde se pobočky nachází. Aktuálně síť čítá v Česku 23 franchisových obchodů a 26 vlastních. Brzy otevře další.

Rok 2013 hodnotí manažerka franchisové sítě Yves Rocher Lenka Křížová velmi pozitivně. „Podařilo se nám prodat 12 licencí. Teď v listopadu otevřeme čistou franchisu v obchodním centru Krakov v pražských Bohnicích a jednu vázanou v Olomouci.“ Franchisanty, kterým by neměla chybět touha a energie pro podnikání, by Yves Rocher ráda našla ve městech Karlovy Vary, Liberec, Zlín, Ostrava a Brno, kde provozuje vlastní obchody a franchisantům by šly do nájmu.

Situace na Slovensku přeje malým městům. „Všímáme si většího zájmu podnikatelů také z menších měst, kteří by rádi otevřeli svůj vlastní obchod Yves Rocher. Mají své vlastní prostory, takže se zajímají o čistou franchisu,“ dodává Lenka Křížová. Franchisanty pro Slovensko chce zejména v Nitře a Trenčíně. Jednalo by se opět o vázanou franchisu.