Svět zdraví mohou lidé navštívit už ve 44 centrech v ČR.
pondělí
04.11.2013
Franchisová síť Svět zdraví vede jednání o vstupu na americký trh. Na Slovensku zažívá boom.
 

Zdravý životní styl láká více lidí. Do center Světa zdraví chodí hubnout jak ženy, tak muži a jejich návštěvnost roste. Svět zdraví už díky tomu působí ve velkých městech a postupně obsazuje větší obce a malá města. Změnami prošla franchisová síť i na Slovensku a chystá se za hranice Evropy.

„V rámci Slovenska došlo k výměně master-franchisanta a musím konstatovat, že tento krok zcela zvrátil vývoj sítě,“ říká výkonná ředitelka Světa zdraví Marta Nosková s tím, že rozvoj je nyní velmi dynamický a nese s sebou vznik většího počtu poboček. Celkem 13 jich na Slovensku provozují naši franchisanti. Ryze český koncept oslovil i podnikatele ze zahraničí. „Registrujeme zájemce o master-franchisovou licenci v USA, Austrálii a Rusku,“ dodává Marta Nosková.

Společnost Svět zdraví začala s těmito zájemci, kteří chtějí jako master-franchisanti tento systém rozvíjet, jednat. Myšlenka vstoupit na americký trh už nabírá na konkrétnosti. Firma by sem ráda vstoupila během příštího roku. I přes plány mimo evropský kontinent, Svět zdraví s Evropou počítá. Z důvodu expanze též dokončuje plnou verzi nového softwaru Komplexní nutriční typologie, kterou překládá do angličtiny, ruštiny a němčiny.

Muži versus ženy

Do Světa zdraví chodí lidé především shodit přebytečná kila a dostat se do kondice. Podle průzkumu jsou v hubnutí úspěšnější muži. Podle Marty Noskové se ženám nedaří proto, že už je jejich tělo zmateno a reaguje pomaleji. Na rozdíl od toho muži snadněji přejdou na hubnutí a také raději sportují, což vede k lepším výsledkům.