Společnost Yilba Tekstil provozuje franchisové obchody oděvní značky Cipo & Baxx ve více než 12 státech po celém světě.
Pátek
15.11.2013
Franchisová oděvní značka Cipo & Baxx roste na Slovensku. Otevření obchodu v Praze je na spadnutí.
 

Společnost Yilba Tekstil, která drží master-franchisovou licenci na oděvní značku Cipo & Baxx pro střední a východní Evropu, je ve svém rozvoji úspěšná především v Polsku, kde už provozuje 42 franchisových obchodů. Ovoce úspěchu sklízí postupně i ve střední Evropě.

Větší oblibu získává značka Cipo & Baxx především u slovenských sousedů, kde se společnosti podařilo podepsat franchisové smlouvy s novými partnery. „Nový obchod Cipo & Baxx jsme otevřeli v Košicích a dále v rámci multibrandu v obchodním centru Max v Popradě,“ upřesňuje manažerka odpovědná za rozvoj značky Agnieszka Celik z firmy Yilba Tekstil. Obě prodejny se přidaly k 7 stávajícím, které na Slovensku už působí.

Brzy Praha

Situace na českém trhu je podstatně rozdílná. Obchody se nacházejí v Karlových Varech a ve Velkém Týnci. Společnost by ráda otevřela obchod v Praze. „V hlavním městě už máme několik potenciálních partnerů, kteří úspěšně jednali s manažery velkých obchodních center a teď už jen čekají na vhodné prostory, kde by se mohla prodejna otevřít,“ dodává Agnieszka Celik. U prodejny Cipo & Baxx preferuje firma rozměry minimálně 50 m2. Franchisantům neúčtuje žádné licenční poplatky.

Oděvní značka Cipo & Baxx pochází z Turecka a působí už v několika zemích po celém světě, například v Austrálii, USA, Maďarsku, Jižní Africe či Německu. I přes pokles v oděvním průmyslu se značce daří růst a zvyšovat tržby na jednotlivých trzích, kde působí.