Burger King je třetím největším hamburgerovým výrobcem v USA. Na českém trhu působí od roku 2008 a provozuje zde 12 restaurací.
Středa
20.11.2013
Americký fastfoodový řetězec Burger King převedl většinu restaurací na franchisy. Dobře udělal.
 

Společnost Burger King se rozhodla převést většinu svých restaurací na franchisové jednotky. A udělala dobře, franchisy firmě pomohly k vyššímu zisku. U nás však restaurace zůstávají v provozu stále ve formě joint-venture.

Zisk amerického výrobce rychlého občerstvení vzrostl ve třetím čtvrtletí více než o desetinásobek. Ve stejném období loňského roku činil čistý zisk 6,6 milionu dolarů, letos vyskočil na 68,2 milionu dolarů (1,37 miliard Kč). Tržby se však propadly o 40 % na 275 milionů dolarů. Řetězec Burger King vděčí za tyto výsledky právě převedením restaurací na franchisy, což provedla v loňském roce. Díky tomu výdaje klesly o 90 %.

Nejvíce se fastfoodové firmě dařilo v regionu Asie, kde její restaurace zaznamenaly růst tržeb o 3,7 %. V Evropě rostly o 2,4 %. V České republice se Burger King nerozvíjí jako franchisa, ale pomocí joint-venture partnera AmRest, který podobně rozvíjí i kavárny Starbucks či KFC. Aktuálně zde provozuje 12 restaurací, z toho drtivou většinu v Praze.


Populární na fóru

Prodej podniku - nápadu

Jukněte na www.gastroreality.cz tam můžete vaši nabídku inzerovat. Je to portál zaměřený na prodej gastrorealit

3 komentář(e)
posledni 04.09.2018
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

3 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

3 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014