Umístění provozoven Contours je vhodné ve větších městech nad 20 000 tisíc obyvatel.
pondělí
22.11.2010
Snižuje poplatek za franchisovou licenci o 50 %. Díky tomu chce přilákat více franchisantů.
 

Contours je jedno z mála fitness na českém trhu, které je nejen určené pouze ženám a kde cvičení trvá 30 minut, ale současně je založené na principu franchisingu. Právě proto se firmě daří i v době finanční krize otvírat nové pobočky. V říjnu otevřela 2 nové provozovny v Opavě a Brně – Králově poli. Kromě těchto lokalit otevře v lednu 2011 dalších pobočky v těchto městech : Chomutov, Zlín, Brno – Lidická a Praha 1.

„Je to poctivé podnikání, staráte se o lidi, aby dobře vypadali, děláte jim tím radost,“ vyjmenovává Ondřej Velc, master franchisant pro Českou republiku, hlavní výhody podnikání s Contours. Z hlediska franchisového konceptu je přínosem osvědčené know-how z USA a zkušenosti získané během 12leté praxe na trhu. Marketingové aktivity společnost výhradně soustředí na lokální trh. Proto také potencionální zájemce o licenci – franchisant, aby na trhu uspěl, musí disponovat osobními kontakty a znalostí své lokality, provozovnou se 120 – 150 m2 a počátečním kapitálem kolem 750 tisíc Kč.

„Chceme nastartovat trh, a proto jsme zlevnili licenci na polovinu. Slibujeme si, že tímto krokem přilákáme více franchisantů především z měst nad 20 tisíc obyvatel,“ vysvětluje Ondřej Velc vstřícný krok vůči zájemcům o licenci k provozování fitness.

Jak dále sdělil Ondřej Velc, franchisantům se investice vrátí od 1 do 3 let od zahájení provozu, při počtu 200-300 členek. Proto je také vhodné umístění provozoven ve větších městech nad 20 000 tisíc obyvatel, v nichž se vyskytuje tato cílová skupina.