UniCredit Bank za 9 měsíců zvýšila zisk na skoro 2,5 miliardy korun. Klienty obsluhuje na více než 140 místech ČR.
Pátek
29.11.2013
UniCredit Bank se daří upevňovat pozici na tuzemském trhu. Za 9 měsíců zvýšila čistý zisk o 9 %.
 

Česká ekonomika nabírá konečně správný směr. Dokazují to i výsledky banky UniCredit Bank, která za tři čtvrtletí zvýšila hospodářský výsledek meziročně o 9 % na 2,48 miliardy korun. Bance k dobrému výsledku přispěly větší objem obchodů a nárůst počtu klientů. UniCredit Bank též nadále podporuje rozvoj svých partnerských poboček UniCredit Bank Express, jejichž počet letos navýšila.

Poskytnuté úvěry k 30. září meziročně vzrostly o 8,2 %. „Růst ekonomiky je stále tažený exportem, kterému napomáhá lepší vývoj obchodu v Evropě. Vyšší úvěry tento trend ukázaly a UniCredit Bank je připravena podporovat nejen tuzemské vývozce, ale také ostatní české firmy a podnikatele,“ říká předseda představenstva UniCredit Bank Czech Republic Jiří Kunert. Naopak výnosy z úroků bance klesly o 2,6 % na 4,58 miliardy korun. To způsobil všeobecný vývoj na bankovním trhu v prostředí nízkých úrokových sazeb.

Pomohli i partneři

Výnosy z poplatků a provizí vzrostly o 13,3 % na 1,56 miliardy korun, což bylo způsobeno zejména nárůstem retailové klientské základny a zvýšením objemu jejich transakcí. Banka UniCredit Bank také zaznamenala úspěch v oblasti úvěrů pro spotřebitele, které vzrostly o 41 %, a u malých a středních podniků. Ty se zvýšily o 18 %.

K dobrým výsledkům přispěly i partnerské pobočky UniCredit Bank Express, které banka rozjela před 2 lety. Aktuálně provozuje 47 míst a další cíl je dosáhnout počtu 60. Banka obvykle hledá místa ve městech s celkovým počtem obyvatel 15 až 20 tisíc. Samotný výběr vhodných prostor koordinuje banka ve spolupráci s partnerem. Vstupní vratná kauce na obchodní místo se pohybuje ve výši 500 tisíc korun.