Franchisovou licenci Fresh stores drží podnikatel Hail Long Luong. Plánuje příští rok rozšířit síť o další franchisové prodejny.
Středa
11.12.2013
Síť franchisových obchodů Fresh stores plánuje rozšířit jejich majitel po celé Praze, a nejen tam. V současné době jich je otevřeno 20.
 

Doby, kdy malé obchodníky válcovaly velké hypermarkety, postupně končí. Lidé se začínají vracet k nákupům v menších samoobsluhách, které jsou umístěny především v ulicích. Obchody Fresh stores jsou přesně tohoto typu a fungují na bázi franchisové spolupráce. Licenci drží podnikatel Hail Long Luong. Aktuálně je v rukou franchisantů 20 jednotek.

Franchisovou licenci odkoupil Hail Long Luong od společnosti Czech Retail Support, která chtěla cílit především na vietnamské prodejce, kteří by působili pod jednotnou značkou. „Nabízíme naši franchisu nejen pro vietnamské obchodníky, ale pro kohokoliv, kdo má o náš koncept zájem,“ říká Hail Long Luong s tím, že na potenciální zájemce cílí i marketingové aktivity. Další cestou, kterou chce společnost jít, je otevírání i vlastních prodejen Fresh stores.

„V současné době je naší prioritou budovat síť především v Praze a jejím okolí z důvodu bezproblémového zajištění dodávek zboží,“ přibližuje plány Hail Long Luong a dodává, že expanze do dalších měst ČR bude následovat podle možností a zájmu franchisantů. I přes to, že Fresh stores nemá takové finanční zázemí jako velké obchodní řetězce, konkurence se nebojí. Právě naopak, tvrdou prací s ní drží krok.