Výukový program FasTracKids působí na bázi franchisingu v 52 zemích světa.
Čtvrtek
12.12.2013
Američané přinášejí do Česka franchisový vzdělávací program FasTracKids. První pobočka byla otevřena v Praze.
 

Vědecké studie potvrzují, že dětský mozek nejvýkonněji pracuje v předškolním věku. A rozvoj schopností v tomto věku pomáhá zvyšovat americký výukový program FasTracKids, který vstoupil nově i do Česka. Program je určen pro děti v předškolním věku. Rozvíjet se bude na bázi franchisové spolupráce. První pobočka začala fungovat na Těšnově v Praze.

Předností škol FasTracKids je využití technologicky vzdělávacích nástrojů, které kombinují výpočetní techniku, projekce, interaktivní tabuli a dotykové ovládaní. „Technologie jsou v dnešní době všude kolem nás, a proto na ně nemůžeme zapomínat. Využíváme je, abychom u dětí mohli zlepšovat dovednosti všemi jejich smysly,“ dodává Martin Chalupský, master-franchisant FasTracKids pro ČR. Škola nabízí několik typů programů, základní program FasTracKids je určen pro děti od 3 do 8 let a děti je navštěvují jednou týdně na dvě hodiny. Výuka trvá 2 roky.

Česká republika se stala 50. zemí, do které tento výukový program zavítal. Brzy přibude ještě Polsko a Thajsko. „Věříme, že si program u nás najde své místo a pomůže dětem v jejich vzdělávání. Rádi bychom se rozšířili do všech regionů, prioritou je rozjet první pražskou pobočku. Do pěti let bychom rádi provozovali 7 škol,“ říká Martin Chalupský.