Nejvíce restaurací Kozlovitsa se nachází v Moskvě, konkrétně 8. Ty jsou provozovány v režii vlastníka, firmy České pivo.
Středa
18.12.2013
Společnost České pivo provozuje v Rusku typické české restaurace. K jejich rozvoji využívá i franchising.
 

Nádech české restaurace v Rusku obstarává ruská společnost České pivo, které zde pomocí franchisové licence rozvíjí restaurační zařízení Kozlovitsa a Pilsner. V nich ruský zákazník nalezne českou kuchyni s typickým českým pivem.

Společnost se nechala inspirovat konceptem Kozlovna, který je u nás známý. „Dalo by se říci, že koncept přišel z Česka, nicméně my ho adaptovali na ruský trh,“ říká majitel firmy České pivo Alexey Shindyapkin. Společnost provozuje v Moskvě 8 restaurací Kozlovitsa a dalších 5 je v rukou franchisantů v regionech Ruska. Franchisor sám spolupracuje se strategickými partnery Efes a Sabmiller, který vlastní Plzeňský prazdroj v ČR.

Mimo Rusko je provozována pobočka Pilsner na Ukrajině, přesněji v Kyjevě. Příští rok společnost věří, že otevře v Rusku dalších 5 zařízení Kozlovitsa, ačkoliv je franchisová licence drahá. Investice na jednu hospodu vyjde na 25 milionů rublů. Firma je také připravena na expanzi do dalších zemích, zejména bývalého Sovětského svazu. Šlo by o rozvoj pomocí master-franchisantů. Kam přesněji by společnost mířila, neuvedla. Nechme se tedy překvapit, kde české tradice ještě zasáhnou.


Populární na fóru

Prodej podniku - nápadu

Jukněte na www.gastroreality.cz tam můžete vaši nabídku inzerovat. Je to portál zaměřený na prodej gastrorealit

3 komentář(e)
posledni 04.09.2018
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

3 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

3 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014