Pizza rychle a pohodlně

Forty’s Pizza provozuje 5 restaurací ve vlastním držení a 1 je v rukou franchisantů.
Pondělí
30.12.2013
Společnost Forty’s Pizza chce otevřít vlastní i franchisové restaurace. Cílí především na větší města.
 

V roce 2005 vznikla v Olomouci společnost Forty’s Pizza, která se ze začátku zabývala zejména rychlou rozvážkovou službou. Postupně se vyvinula v normální pizzerii, a aby lépe expandovala na trhu, rozhodla se pro franchisu. Aktuálně se v ČR nachází 6 poboček Forty’s Pizza, převážně na Moravě. Vlastní pizzerie jsou provozovány v Olomouci, Ostravě, Hradci Králové a dvě v Brně. V Pardubicích vede pobočku franchisant.

Cílem společnosti je stát se jedničkou v rozvozu pizzy v Česku. „Potřebujeme otevřít vlastní obchody v Praze a ještě v Brně,“ přibližuje plány jednatel společnosti Jakub Šlezar s tím, že by se v tomto případě jednalo o vlastní jednotky. Pro podnikatele firma nabízí franchisovou licenci Forty’s Pizza v ostatních větších městech jako České Budějovice, Zlín, Plzeň či Liberec. Franchising umožňuje podle Jakuba Šlezara lepší expanzi, nicméně problémem u něj je trénink personálu a managementu. Tyto nevýhody se však objevují i v klasickém podnikání.

Podnikatel, který by se rozhodl koupit si franchisovou licenci moravské pizzerie Forty’s Pizza, si musí připravit počáteční investici půl milionu korun, která zahrnuje nákup licence i vybavení provozovny. Franchisant franchisorovi odvádí 8 % z jeho obratu. Minimální prostor na restauraci musí být 55 m2. Společnost si zakládá na dovozu pizzy do 40 minut, proto je důležité, aby podnikatel našel vhodné místo pro pohodlný rozvoz pizzy. „Včasný dovoz a kvalitní suroviny považujeme od doby našeho vzniku za naši prioritu,“ uzavírá Jakub Šlezar.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014