Společnost LQZ Czechia se soustředí na vyhledávání klientů firmám, které následně své služby ocení pomocí barteru.
pondělí
23.12.2013
Společnost LQZ Czechia pomáhá firmám nalézt vhodné barterové partnery. Hodlá mít zastoupení v každém kraji.
 

Barter se jako obchodní model využíval především v prvobytně pospolné společnosti, dokud se nevyvinuly peníze. I dnes se však firmy vracejí k tomuto způsobu vyrovnání a na trhu se objevují i společnosti, které jim pomáhají služby či produkty mezi sebou „vybarterovat“. Jednou z nich je LQZ Czechia, která pro svůj rozvoj využívá i franchisingu.

Hlavní činností firmy LQZ Czechia je vyhledávání zakázek pro firmy, ke kterým by se normálně nedostaly. „Snažíme se neustále rozšiřovat naši klientelu v každém kraji či městě tak, aby si zákazníci mohli koupit vše od základních potravin po stavbu rodinného domu,“ říká jednatelka firmy Hana Bendová s tím, že franchising je způsob, jak počet rozšířit. Zatím pod franchisovou licenci LQZ Czechia uvítala jednoho franchisového partnera, ale ráda by našla franchisanty pro každý kraj ČR. Společnost se netají i ambicemi rozšířit koncept za hranice.

Aby člověk mohl podnikat pod franchisovou značkou LQZ Czechia, musí si připravit vstupní poplatek, který se pohybuje v závislosti kraje od 200 do 300 tisíc. Franchisant následně odvádí 5 % z ročního obratu. „Návratnost investice v rámci vstupního poplatku předpokládáme maximálně do 6 měsíců,“ dodává Hana Bendová. U krátkého času návratnosti hraje i role unikátnost projektu, protože firma nezaznamenává na trhu velkou konkurenci.