Franchisová síť rychlého občerstvení McDonald’s působí na českém trhu přes 20 let. Během této doby se mu podařilo u nás otevřít 93 restaurací.
Úterý
21.01.2014
Americká franchisová společnost McDonald’s snížila v Česku tržby. Příčinou je slabá ekonomická situace.
 

Konkurence v oblasti gastronomie ve špatném ekonomickém prostředí více přitvrzuje. Americký řetězec rychlého občerstvení McDonald's to zažívá u nás na vlastní kůži. Tržby jeho poboček loni klesly meziročně o 1,8 % na necelé 4,1 miliardy Kč. „Ve výsledcích společnosti se odrazila složitá situace v odvětví pohostinství a veřejného stravování," říká mluvčí McDonald's Drahomírá Jiráková. Počet obsloužených zákazníků dosáhl loni 58 milionů.

I přes náročné podmínky dokázal McDonald's s konkurencí bojovat. Podařilo se mu loni otevřít 7 nových restaurací a představil nový franchisový koncept malých restaurací, které chce směřovat do menších nákupních center či na vlaková a autobusová nádraží. „Tento koncept by měl do budoucna u McDonald's hrát významnou roli jako důležitý prvek naší expanze do nových lokalit," dodává Drahomíra Jiráková. První pobočky byly otevřeny v Galerii Harfa a Europarku Štěrboholy v Praze.

Když trh padá, firmy většinou šetří své náklady. McDonald's naopak loni proinvestoval 285,5 milionu korun, což je největší částka na investice za posledních 15 let. Na konci roku měla společnost 93 restaurací, z čehož 18 je provozováno na základě franchisové licence. „Letos plánujeme otevřít 3 až 4 nové restaurace," uzavírá Drahomíra Jiráková.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014