Zaostřeno na něžné pohlaví

Franchisová síť fitness pro ženy Contours začíná s expanzí do měst pod 30 tisíc obyvatel. První centra se otevřela v Jirkově a Kroměříži.
Čtvrtek
16.01.2014
Ženy se více uchylují do fitness specializovaných přímo na ně. Franchisová síť Contours už začala obsazovat menší města.
 

Efektivně a rychle si zacvičit chce stále více lidí, především žen, které nebaví potit se v posilovnách, jež zůstávají stále doménou mužů. Na trhu se objevují fitness centra určená právě jim jako například americký franchisový koncept Contours, jehož základem je 30 minutové cvičení kombinující posilování s aerobním cvičením. U nás a na Slovensku systém rozvíjí na základě master-franchisové licence společnost Alfréd. Že má program úspěch, dokazuje obsazení skoro všech měst nad 30 tisíc obyvatel.

„Na podzim se nám podařilo otevřít další 3 centra v městech nad 30 tisíc obyvatel,“ říká jednatel firmy Alfréd Ondřej Velc s tím, že ještě zbývají 4 města podobné velikosti, konkrétně Teplice, Mladá Boleslav, Děčín a Jablonec nad Nisou. Strategii už přesunula také na menší města, zacvičit si ženy mohou v Kroměříži a Jirkově. Drtivá většina fitness center je řízena v rukou franchisantů, pro které se tento rok připravují novinky. „Pro franchisanty chystáme nové webové stránky a prodejní systém,“ konkretizuje změny Ondřej Velc.

Master-franchisová licence společnosti Alfréd se vztahuje i na Slovensko, kde franchisanti provozují 6 center. „Naším úkolem je zde proniknout do všech krajských měst,“ přibližuje strategii Ondřej Velc. A zlepšit služby chystá společnost i pro klientky nejen na Slovensku, ale i v Česku. Mimo chystaných nových druhů cvičení se ženy mohou těšit i na psychologický motivační systém, aby cvičily ještě lépe.