Firma Ferax vznikla v roce 1993 v Polsku, kde spravuje přes 100 poboček ve vlastním držení.
Středa
22.01.2014
V Dejvicích se otevřel první obchod značky Gatta. Její zástupce Ferax se poohlíží po franchisantech.
 

První želízko v ohni si u nás připisuje firma Ferax se svou franchisovou značkou Gatta, jejíž hlavním sortimentem jsou punčochové výrobky. Na konci loňského firma otevřela první prodejnu v Praze v Dejvicích. Současně s tím byl spuštěn i e-shop.

Praha byla pro společnost Ferax jedním ze tří měst, která chce ze začátku v České republice obsadit. Další butiky by ráda otevřela v Brně a Ostravě. Využít by chtěla i spolupráce ve formě franchisingu. „Klíčové je najít dobré místo, kde je výborná dostupnost a fluktuace lidí. Obchodní centra jsou ideální, ale i přes krizi si drží vysoké nájemné, což je velká položka,“ říká Edyta Nusková, zástupkyně firmy Ferax pro slovenský trh.

Značka Gatta původem z Polska se úspěšně rozvíjí na Slovensku, kde už mohou návštěvníci navštívit 4 obchody v nákupních centrech v Bratislavě, Nitře a Košicích. Obrat společnosti zde loni vzrostl meziročně až o 70 %. V Polsku má společnost Ferax už s Gattou vypěstovanou tradici. Nachází se zde přes 100 obchodů s punčochovým zbožím.