Maloobchodní síť Hruška provozuje více než 660 prodejen, převážně na Moravě a východních Čechách. Téměř třetina jsou franchisy.
Čtvrtek
30.01.2014
Maloobchodní řetězec Hruška, jež provozuje třetinu svých prodejen jako franchisy, převezme 22 prodejen od společnosti Tesco.
 

Jedna z největších maloobchodních sítí Hruška už nemusí čekat s převzetím 22 prodejen Tesca na Moravě, které začalo probíhat na začátku roku. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil převzetí prodejen ve svém prvostupňovém rozhodnutí. Společnost Hruška provozuje část svých prodejen jako franchisy, převzaté obchody bude řídit ve vlastní režii.

Obchodní řetězec Hruška tak bude moci přijmou pod svá křídla prodejny Tesca, které se nacházejí v okresech Karviná, Frýdek-Místek, Ostrava-město, Zlín, Nový Jičín, Opava a Kroměříž. „Po posouzení dopadů spojení Úřad konstatoval, že jak z pohledu celého území ČR tak ani z pohledu jednotlivých konkrétních lokalit, v nichž se nacházejí prodejny spojujících se soutěžitelů, nevzbuzuje předmětné spojení soutěžitelů obavy z narušení soutěže v oblasti maloobchodního prodeje zboží denní potřeby,“ vysvětluje předseda antimonopolního úřadu Petr Rafaj. Rozhodnutí nabylo už právní moci.

Společnost Hruška vyvíjí činnost zejména v oblastech maloobchodního prodeje potravin v nespecializovaných prodejnách, velkoobchodu potravin, výroby lahůdek a bourání masa, a to na území krajů Moravskoslezského, Jihomoravského, Zlínského a Kraje Vysočina. V jeho síti se nachází přes 420 vlastních a přes 240 franchisových prodejen.