V roce 2013 se na trhu objevil franchisový koncept Konopných lékáren. Během krátké chvíle otevřel už 10 poboček.
Čtvrtek
20.02.2014
Konopné lékárny válcují republiku. Franchisové pobočky rostou jako houby po dešti.
 

Lékárny, které nabízejí léčivé přípravky z konopí, se rychle uchytily na tuzemském trhu. Společnost Carun Pharmacy začala teprve loni rozvíjet franchisový koncept Konopná lékárna a během roku se jí podařilo vytvořit síť o 10 pobočkách. Všechny jsou provozovány na základě franchisové licence a v tomto způsobu chce firma nadále pokračovat, jelikož franchising považuje za rychlý a efektivní způsob podnikání.

Společnost by ráda pokračovala ve vyhledávání dalších franchisantů. „Teď hledáme franchisanty především v Karlových Varech, v okolí Praze, Zlíně a Vsetíně,“ říká jednatel společnosti Carun Pharmacy Jiří Stabla s tím, že už v tuto chvíli se jedná o otevření dalších prodejních míst, které se připojí k síti Konopných lékáren. Zájemci o franchisovou licenci by se měli připravit na celkovou investici ve výši 300 tisíc korun.

V konopných lékárnách se prodává rozsáhlé spektrum konopných produktů určených k prevenci a i takových, jež jsou odborníky doporučované ke zmírnění příznaků řady nemocí. „Naším cílem je vrátit prostředky z konopí zpět do běžného života všech lidí. Léčba konopím pomáhá vyřešit řadu zdravotních problémů díky účinným cannabinoidům,“ doplňuje Jiří Stabla.