Prodejny Náš Grunt mohou lidé nalézt už na 27 místech po celé České republice. Nejvíce z nich se nachází v Praze.
Středa
05.03.2014
Společnost Náš Grunt, která se rozvíjí na základě franchisové spolupráce, loni utržila 90 milionů korun. Otevřela první prodejnu v Brně.
 

Potraviny přímo z farem či zahrad sklízí úspěch u stále většího počtu lidí. Dokazuje to i pokračující expanze na tuzemském trhu franchisového konceptu Náš grunt. Síť farmářských prodejen loni zvýšila skoro dvojnásobně tržby na 90 milionů korun a počet návštěvníků dosáhl asi 600 tisíc. Firma také otevřela 8 nových prodejen.

„Nárůst obratu byl dán nejen vyšším počtem zákazníků v jednotlivých prodejnách, ale také rozšířením prodejní sítě,“ komentuje výsledek Jiří Málek, jednatel společnosti Náš Grunt. Společnost by ráda rozšířila svou prodejní síť do všech krajů Česka. Letos se jí konečně podařilo otevřít obchod v Brně a v dubnu zde plánuje další prodejnu. Ve stejném měsíci se otevře franchisový farmářský obchod ještě v Liberci.

Nejvíce prodejen se nachází v Praze, kde společnost Náš Grunt stále vidí potenciál k rozvoji. „Potenciál zde vidím velký. Využíváme obchodní jednotky malého formátu a chceme být pro zákazníky příjemným obchodem v jejich ulici,“ dodává Jiří Málek s tím, že odhadem by v Praze mohlo působit 15 až 20 obchodů, aniž by si vzájemně konkurovaly.