Vypracovaná franchisa BodyBody

Fitness studia BodyBody se nacházejí v Praze na Andělu a Karlíně.
Čtvrtek
06.03.2014
Pro náročné klienty přichází na scénu franchisový koncept BodyBody. Pro rozvoj využívá jak vlastních studií tak franchisy.
 

Na franchisový trh do oblasti fitness vstupuje další koncept. Systém BodyBody se soustředí na efektivní dvacetiminutové cvičení prostřednictvím technologie EMS, která podporuje kontrakci ve svalech prostřednictvím elektrických impulsů. Franchisovou licenci nabízí firma Fitness Revolutions a první 2 pobočky provozuje v Praze ve vlastní režii.

Expanzi sítě chce společnost podporovat i franchisovými pobočkami. „V České republice plánujeme otevřít prostřednictvím franchisy 25 studií v následujících třech letech,“ dodává zakladatel firmy Seen Aquin. V současné době už probíhají jednání o zřízení dalších jednotek, které se připojí k současným dvěma. Fitness studia BodyBody jsou vhodná pro města, která mají alespoň 70 tisíc obyvatel. Na zřízení studia je potřeba prostor o minimální rozloze 70 m2.

Podnikatel, který se rozhodne založit franchisové studio, by si měl připravit investici od jednoho milionu korun, která zahrnuje veškeré technologie BodyBody a vybavení studia. Cena závisí na velikosti studia a lokalitě. Počáteční franchisový poplatek vyjde na 100 tisíc korun. „Doba rozjezdu nové pobočky se díky našemu propracovanému systému pohybuje v rozmezí 3 měsíců,“ dodává Seen Aquin s tím, že doba návratnosti investice se pohybuje od 2 až 3 let.