Společnost Euromaster řídí ve své síti 18 franchisových poboček. Firma vidí potenciál na českém trhu v 50 až 60 servisech.
pondělí
17.03.2014
Pneuservisy Euromaster, které se rozvíjejí pomocí franchisové spolupráce, mají za sebou úspěšný rok. Podle jednatele Miloše Hanefla však existují důležité lokality, které ještě firma nemá obsazeny.
 

V prosinci Euromaster uspořádal pravidelné setkání franchisantů, kde jste hodnotili uplynulý rok. Jak byste jej zhodnotil?

Rok 2013 musíme hodnotit ve dvou rovinách. Z pohledu výsledků a hospodaření našich franchisantů a jejich spokojenosti s konceptem Euromaster můžeme říci, že vše směřuje správným směrem a po nepříznivém vývoji na trhu pneumatik v posledních letech se blízká na lepší časy. Neustále se daří snižovat tlaky na upadající produktovou marži efektivnějším prodejem ostatního zboží a zejména služeb. Ve druhé rovině je nutné zmínit, že se nám nedaří dynamicky síť Euromaster rozšiřovat.

Jaké plány jste si vytyčili na tento rok?

Spokojený a profitabilní franchisant pod rozrůstající se značkou Euromaster, dále se zejména pak zaměřit na kvalitu a počet servisních míst kde si budou naši zákazníci spokojeně moci nakoupit zboží i služby. Pro naše zákazníky chceme být přirozenou volbou a partnerem, jemuž důvěřují. Jejich důvěru chceme získávat skrze péči o ně, naši odbornost a férové jednání.

Jak hledáte vhodné franchisanty? Chystáte se navštívit i nějaké akce, které se zabývají franchisingem?

Pneuservisní / autoservisní činnost je oblast, kde příliš mnoho nových subjektů nevzniká, a tudíž se soustředíme na stávající základnu firem poskytující tyto služby, ať již pro osobní či nákladní, nebo zemědělská vozidla. Plánujeme pasivní účast na mezinárodní Výstavě pro podnikání a franchising.

Jsou některé lokality, které se Vám nepodařilo obsadit? Jaký je důvod?

Zajisté těch lokalit je více. Ambice Euromaster je v počtu cca 50-60 servisních center a dnes jsme stále ještě pod hranicí 20 servisních center. Jmenoval bych tedy lokalit více, mezi ty nejlukrativnější patří - Praha, České Budějovice, Olomouc, Ústí nad Labem.

Jak byste popsal trh pneuservisů v České republice? Jaká je konkurence?

Pneuservisů v ČR je celá škála od garáží až po nově vybudovaná centra a trh se v tomto směru výrazně nemění. Naším směrem je spíše spokojený zákazník, jež se k nám bude vracet a doporučovat nás i svým obchodním partnerům, přátelům či známým.


Populární na fóru

Jak nejlépe propagovat firmu?

Dobrý den, tak mne ještě napadá, že moc fajn způsob propagace firmy je vytvoření blogu, web stránek. Určitě je dobré je mít, aby lidé věděli o vaší službě....

6 komentář(e)
posledni 28.10.2018
Únik z reality jako byznys

Chcete-li získat ziskové a oblíbené úniková místnost, není nutné zakoupit povolení. Díky tomu mohou pomoci také zkušení profesionální návrháři. Například...

1 komentář(e)
posledni 01.03.2018
Pošta s franšízou

Dobrý den,Česká pošta už provozuje 200 franšízových pošt jako Pošta Partner. Očekává, že do franšíz převede téměř všechny provozovny. V tuto chvíli...

3 komentář(e)
posledni 15.12.2014
Pošta s franšízou

Téma České pošty mě taky zaujalo. Jaké jsou podmínky pro získání franchisy České pošty. Tenhle byznys by mohl mít dobrou budoucnost.Děkuji

3 komentář(e)
posledni 11.12.2014
Pošta s franšízou

Hodně jsem četl, že Pošta bude mít franšízové pobočky. Má už nějaké?

3 komentář(e)
posledni 05.12.2014
Přeměna České pošty

No jsem zvědavá, co se stane, když franšízanta nenajdou. Je zruší a nebude nic. Lidi pak budou jezdit dávat balíky a dopisy kilometry daleko.

1 komentář(e)
posledni 26.11.2014
Jak nejlépe propagovat firmu?

Souhlasím, jde o cílovku i o typ produktu ... ideálním nástrojem, a zvlášť pro začínající firmu s omezenými prostředky, je inbound marketing - nabídnout svým...

6 komentář(e)
posledni 10.11.2014
Jak nejlépe propagovat firmu?

Řekl bych že je nejdůležitější je znát cílovou skupinu svých zákazníků. Jinak se budou nabízet vaše produkty či služby mladým uživatelům sedících dnes a...

6 komentář(e)
posledni 06.11.2014