Celková aktiva banky díky fúzi české a slovenské pobočky v jednu vzrostla o 46 % na 464,6 miliard korun.
Pátek
21.03.2014
UniCredit Bank loni dokončila přeshraniční fúzi české a slovenské banky. Zvýšila i počet partnerských míst.
 

Každoročně se firmy ohlíží za uplynulým rokem a hodnotí úspěchy a neúspěchy. Banka UniCredit Bank, která se jako jediná na tuzemském trhu rozvíjí i na bázi franchisingu, není výjimkou. Z informací, které společnost zveřejnila, vyplývá, že hospodařila se ziskem 3,2 miliardy korun. Pokud výsledek srovnáme s rokem 2012, jedná se o podobný zisk. V loňském roce také dokončila přeshraniční fúzi české a slovenské pobočky do jedné působící v ČR.

Čistý výnos z úroků UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia dosáhl 7,1 miliard korun, což je o 15 % více než loni. Čisté výnosy z poplatků a provizí vzrostly o 38 % na 2,8 miliardy korun. „I přes dlouhodobě trvající prostředí nízkých úrokových sazeb jsme meziročně zvýšili úroveň obou ukazatelů. Pokud očistíme vliv fúze a změnu metodiky účtování, pak jsou úrokové výnosy přibližně ve stejné výši jako v loňském roce a čistý výnos z poplatků a provizí vzrostl o 7%,“ řekl Gregor Hofstaetter-Pobst, finanční ředitel UniCredit Bank.

Ke konci roku se zvýšil i počet poboček banky, kterých provozovala 168, z čehož 48 fungovalo na bázi franchisové spolupráce. V jejich rozvoji, ať už vlastních či partnerských, chce banka nadále pokračovat. Letos v březnu také došlo na základě strategického rozhodnutí skupiny UniCredit převzít leasingové společnosti UniCredit Leasing v ČR a na Slovensku do portfolia banky.