pondělí
24.03.2014
Majitelka franchisového konceptu Věcičky pro malé lidičky Helena Hůrková Mrňávková se pochlubila novým obchodem v Praze, kam dlouho chtěla firma mířit. Loni otevřela 4 obchody.
 

Jak se dařilo Vaší firmě v loňském roce? Co se Vám podařilo?
V první řadě se nám podařilo otevřít tři nové prodejny (jednu vlastní a tři franchisové). To považujeme pro nás za velký úspěch. S tím také souvisí výraznější meziroční nárůst obratu než v předchozích letech. Obrovský úspěch jsme také zaznamenali u kolekce podzim/zima 2013, zákazníkům se velmi líbila.

Chtěli jste v Pardubicích otevřít mateřské a dětské centrum. V jaké fázi jsou přípravy?
Ano, v hlavě máme myšlenku projektu mateřského a dětského centra v Pardubicích. V této oblasti je teď trošku útlum, protože závěr roku 2013 jsme měli dost náročný, ale věříme, že na jaře opět postoupíme o kousek dál.

Do jakých měst byste rádi zamířili?

Dlouho jsme chtěli otevřít prodejnu v Praze, což byla naše priorita. A to se nám podařilo. Letos se nám 19. března podařilo otevřít obchod na pražské Harfě po dlouhodobém jednání. V dlouhodobějším hledisku bychom značku Little Things rádi dostali do Plzně.

Jak se osvědčil koncept vázané franchisy?

Musím říci, že výborně. První prodejnu na konceptu vázané franchisy jsme otevřeli v Hradci Králové a tento typ se nám opravdu osvědčil naprosto krásně. Spokojenost je na obou stranách, jak na naší, tak našeho franchisanta. Tak to má být.