Šatlava se zahaluje do franchisy
Gastronomický trh se u nás otřásá v základech. Nastal čas, kdy přichází konsolidace a vypořádávat se s tím musí i silné společnosti. „Ve středním segmentu pohostinství si otevřelo restauraci mnoho lidí, aniž by měli nějaké zkušenosti. Teď trh prochází očišťujícím procesem,“ říká Petr Turovský ze společnosti 3E Projekt, která vlastní restaurační zařízení Šatlava. Těm pomáhá v rozvoji i franchising.
Restauracím Šatlava se v drsném prostředí daří. „Loni jsme otevřeli 3 vlastní provozovny včetně jednoho Minipivovárku Morava,“ dodává Petr Turovský s tím, že zákazníci mohou pobočky navštívit v Praze-Stodůlkách, Ostravě a Frýdku-Místku. V případě zájmu o franchisovou licenci si nemůže společnost 3E Projekt stěžovat, spolehlivost podnikatelů však spíše pokulhává a je těžké najít správného franchisanta. Do franchisy zatím převádí své vlastní pobočky, nové franchisové nevznikají.
Nejvíce poboček společnost provozuje v Ostravě a Praze, sama zvažuje rozšíření i do dalších regionů, ne však do všech jsou restaurace vhodné. „Vzhledem k tomu, že naší výhodou jsou naše značky piv Lapák a Morava, tak není možno být z logistických důvodů po celé České republice,“ vysvětluje obezřetnost v rozvoji Petr Turovský. Pobočky jsou přizpůsobeny především pro sídliště v městech.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Vašek Hájek za tři roky, do kterých spadala éra covidu, stihl otevřít tři úspěšné franšízy Vosíme.cz. Proč uvěřil právě této pizze?
Chocafé je kavárna, kde proudí především belgická čokoláda. Co tento koncept nabízí franšízantům nám v rozhovoru přiblíží zakladatel značky Jan Novák.
Dva kamarádi Honza a Matěj postavili svůj koncept bistra na čerstvých těstovinách, které dovedou mimořádně rychle servírovat zákazníkovi. Nyní svůj nápad nabízí jako franšízu.
„Počty franšíz s vaflemi, palačinkami a lívanci rostou. Nyní cílíme na všechna krajská města“, říkají franšízoři Elvis Osmanović a Dino Pekez.
Nejčtenější
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
U solné terapie toto známé rčení skutečně platí. Franšízové Centrum Solné terapie CST ze Slovinska na tom staví úspěšný byznys. Nyní míří i na český trh.
Jak se daří pobočkám nově otevřené Partners Banky a kde je šance pro nové franšízanty? Odpovídá Jan Brejl, obchodní ředitel finanční skupiny Partners.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...