Yves Rocher: Rekordních 10 prodejen

pondělí
22.12.2008
Francouzská kosmetická značka a jeden z prvních franchisových konceptů u nás letos otevřel rekordních deset nových prodejen.
 

Nové obchody otevíral Yves Rocher po celé České republice. Nejvíce, dvě nové pobočky jsou v Praze. „Otevřeli jsme ale také například v Ostravě, Zlíně, Mostě, Jihlavě, Liberci, Pardubicích či Kladně,“ řekla portálu FranchisingINFO.cz Lucie Jakubová z Yves Rocher. V současnosti má koncept otevřených přes 30 obchodů.

V únoru již další

V prvním pololetí příštího roku plánuje kosmetický gigant otevřít jeden obchod v novém NC Forum Liberec, které by mělo být otevřeno v únoru. „Na podzim plánujeme otevřít také obchod Yves Rocher v Olympii Brno,“ dodala Jakubová. Pro tyto obchody hledá firma franchisové partnery.

Krize? Zatím nevíme

Zpomalení české ekonomiky zatím řetězec podle Jakubové nepociťuje. „Vše budeme analyzovat až počátkem roku po vyhodnocení vánočního období,“ uvedla Jakubová. Yves Rocher počítá letos s růstem tržeb zhruba o 15 procent. Systém nabízí pro franchisanty dvě formy spolupráce tzv. vázanou a čistou franchisu.