Společnost Tesco Franchise Stores provozuje ve své síti přes 140 franchisových poboček. Teď se v květnu první 2 objeví na zkoušku na stanicích Lukoil.
Čtvrtek
10.04.2014
Na čerpacích stanicích Lukoil se objeví franchisové prodejny Žabka. Pilotní projekt začne v Praze.
 

Franchisové obchody Žabka se objeví na čerpacích stanicích Lukoil. Shodla se na tom vedení společností Lukoil Česká republika a Tesco Franchise Stores, která značku Žabka zastupuje. První obchody Žabka na čerpacích stanicích budou otevřeny v květnu v Praze. Vzájemná spolupráce bude probíhat formou franchisových obchodů.

Pilotní projekt spojuje přednosti běžné prodejny potravin a služeb čerpací stanice. „S konceptem propojení našich čerpacích stanic o potravinové pobočky máme zkušenosti již z Belgie a Polska, kde bylo rozšíření velmi kladně přijato,“ řekl Radim Špůrek, generální ředitel společnosti Lukoil Czech Republic. Prodejny, stejně jako čerpací stanice, budou otevřeny 24 hodin denně.

První dvě franchisové obchody budou otevřeny v Praze na Bohdalci a v Horních Počernicích. Pokud se projekt osvědčí a řidiči projeví zájem nakupovat, hodlají společnosti Žabku rozšířit i na další stanice. „Obchody Žabka svým malým formátem vyhovují prostorům, které jsou na čerpacích stanicích k dispozici. Nabídka zboží bude uzpůsobena tak, aby vyhovovala jak řidičům, tak dalším zákazníkům,“ uzavírá obchodní ředitel sítě Žabka Richard Svoboda.