Nově otevřená Konopná lékárna v Olomouci. Další 2 lékárny byly v dubnu otevřeny v Praze a Frýdlantu nad Ostravicí.
Čtvrtek
17.04.2014
Franchisové provozovny Konopné lékárny se během dubna objevily v dalších 3 městech. Praha byla jedním z nich.
 

Franchisový koncept Konopná lékárna od společnosti Carun Pharmacy loni vstoupil na trh. Že se jedná o úspěšný nápad, dokazuje rychlé rozšiřování franchisových poboček do všech měst po celé republice. V dubnu se dočkalo se i hlavní město Praha. V Konopných lékárnách je soustředěn prodej specializující se výhradně na prostředky z léčivého konopí.

První Konopná lékárna byla otevřena v samotném srdci Prahy, a to v paláci Fénix na Václavském náměstí. Neuplynul však ani měsíc a Konopné lékárny mohou lidé navštívit nově také v Olomouci a Frýdlantu nad Ostravicí. Specifické požadavky, kde by společnost Carun Pharmacy chtěla lékárny otevřít, nemá. „Nevyhledáváme lokality, kde je více lidí, protože lékárny jsou specifické v tom, že jejich návštěvnost ani tak neurčuje místo, ale spíše faktory, jak jsou lidé nemocní apod.,“ dodává zakladatel konopné značky Carun Jiří Stabla.

„Obyčejné“ lékárny argumentují tím, že konopná léčiva už dávno nabízí též a přípravky Carun tedy nejsou žádnou novinkou. „Možná mají kosmetiku, ale my nabízíme zdravotnický prostředek. Jiní výrobci nabízejí mast třeba s 15procentním obsahem konopí. Jenže to představuje obsah konopného oleje ze semínek, který nemá ty patřičné účinky,“ vysvětluje rozdíly Jiří Stabla.