Jazykové školy Speak Up vznikly v Polsku a nacházejí se mimo domovské země ještě v Rusku, Turecku a na Ukrajině. Celkově síť Speak Up čítá 66 jazykových center.
pondělí
21.04.2014
Učit angličtinu chce u nás franchisový systém jazykových škol Speak Up. Generální ředitel společnosti Daniel Fischer uvedl, že firma zrovna hledá vhodného master-franchisanta.
 

Rozhodli jste vstoupit s franchisovým konceptem Speak Up na český trh. Čeho zde chcete dosáhnout?

Plánujeme rozšířit naši síť jazykových center do střední a východní Evropy. Mimo ČR jsme se rozhodli vstoupit i na Slovensko a do Rumunska. Provedli jste i v jiných státech hloubkou studii, zda náš koncept v nich může uspět. Studie nám ukázala, že na trzích ČR, Rumunska a Slovenska je velmi vysoký zájem o studii angličtiny.

Jaký je Váš názor na franchising a myslíte si, že tento model se může uplatnit v Česku a na Slovensku?

Myslím si, že franchisový model je způsob, kde získají oba partneři. Je to systém, kde můžete úspěšně vést svůj vlastní byznys se zavedenými nástroji, know-how a veškerou podporou, kterou franchisový systém nabízí. Proto jsme se rozhodli využít franchising i pro rozvoj na těchto trzích, můžeme partnerům přinést zavedený koncept, který funguje, a spojit jej se zkušenostmi lokálního franchisanta, který zná tuzemský trh. Jsme si jisti, že Speak Up bude v Česku a na Slovensku úspěšný.

Proč jste si vybrali zrovna obor vzdělávání?

Vzdělání je důležité pro každého, aby mohl snadno získávat znalosti a zkušenosti. Dle nás je to nejkrásnější obor, do kterého jsme mohli vstoupit. V dnešní době je také důležité, aby lidé uměli plynule hovořit cizím jazykem, zejména právě angličtinou. Klíčové komponenty pro nejen výuku jazyka je hlavně nadšení a obětavost. Češi a Slováci takoví jsou.

Kde byste rádi otevřeli Vaše první jazyková centra?

Nepreferujeme v počátku konkrétní lokality. Nicméně v první řadě se hodláme zaměřit na města, kde žije více než 100 tisíc obyvatel.