Bio-cafes uzavírá některé provozovny

Přišly bio-kavárny pro Čechy příliš brzo?
Úterý
06.01.2009
Síť kaváren francouzského podnikatele Silvana Pedrettiho se zřejmě potýká s problémy, na konci listopadu propustila některé zaměstnance a rozprodává vybavení.
 

Koncept postavený na prodeji bioproduktů prý v Praze nemůže najít lokalitu, kde by se toto zboží prodávalo, uvedl týdeník EURO. Podle internetových stránek Bio-cafes firma již v říjnu dočasně uzavřela svou provozovnu v pražském nákupním centru Šestka. Bez ní by tak měl koncept mít pět fungujících restaurací v Praze.

Přijdou další?

Podle informací portálu FranchisingINFO.cz, které získal od zdrojů z oboru, již Bio-cafes nabízelo některé prostory, v nichž má provozovny, k pronájmu jiným franchisovým konceptům. Pedretti, který k nám vstoupil v roce 2005, chce Čechům nabídnout alternativu k rychlým občerstvením typu McDonald´s či KFC. Cílovou skupinou jsou mladé ženy mezi 25 a 35 lety.

Sázka na BIO zatím v Česku nevyšla?

Koncept bio kaváren se také v Česku chtěl svézt na vlně rostoucího zájmu o bio potraviny. Samotný Pedretti však již před časem připustil, že povědomí Čechů o bioproduktech je stále nízké. „Ještě menší je pak chuť Čechů za tyto produkty, které jsou oproti běžným potravinám dražší, utrácet,“ doplnil Martin Jonáš z poradenské firmy PROFIT system. To potvrzují i průzkumy.


Populární na fóru

Prodej podniku - nápadu

Jukněte na www.gastroreality.cz tam můžete vaši nabídku inzerovat. Je to portál zaměřený na prodej gastrorealit

3 komentář(e)
posledni 04.09.2018
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

3 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

3 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014