Společnost Fitness Revolutions vede 2 centra BodyBody v Praze. Do konce roku by ráda pomocí svých franchisových partnerů otevřela 5 až 10 studií.
pondělí
19.05.2014
Majitel konceptu BodyBody využívající elektrické stimulace při cvičení Seen Aquin se rozhodl pro rozvoj využít i franchisové spolupráce. Do konce roku by rád otevřel alespoň 5 studií.
 

Trh fitness se stává více konkurenčnějším. Čím se koncept BodyBody od ostatních fitness liší?

BodyBody narozdíl od ostatních fitness studií nabízí zákazníkům možnost trénovat s velmi efektivní technologií, která je založená na elektrické stimulaci svalů. Naši zákazníci díky této technologii efektivně procvičí  90% svalové hmoty během pouhých 20 minut. Impulsy pronikají i do hluboce umístěných svalů a člověk tak během provádění nejrůznějších cviků posiluje např. biceps a triceps zároveň. Po celou dobu tréninku cvičí všechny hlavní svalové partie zároveň, což u běžného tréninku možné není. Proto o našem tréninku říkáme, že se jedná o časově nejefektivnější trénink současnosti.

Proč jste se rozhodli rozšiřovat BodyBody pomocí franchisové spolupráce?

BodyBody rozšiřujeme pomocí franchisové spolupráce, neboť potenciál pro růst vidíme značný a rozšiřovat se prostřednictvím franchisové spolupráce je pro nás nejlepší způsob, jak během krátké doby expandovat a nabídnout možnost trénovat s BodyBody, co největší skupině zájemců. Zkušenosti ze zahraničí jsou takové, že dlouhodobě se daří především franchisovým konceptům, které mají silnou podporu z centrály, nastavené standardy a silnou značku přitahující zákazníky, kterou si malý byznys nemůže dovolit budovat. Víme, že my budeme úspěšní pouze tehdy, když naši franchisanti budou úspěšní, proto jsme připraveni je maximálně podpořit a předat jim naše zkušenosti.

Jak se daří Vašim vlastním fitness? Do jakých míst byste chtěli směřovat?

Momentálně provozujeme dvě vlastní studia. První jsme otevřeli v listopadu v Praze na Andělu a už v únoru, po třech měsících provozu,  jsme v něm dosáhli bodu zvratu, kdy výnosy pokryly provozní náklady. Velmi krátce po úspěšném rozjezdu studia na Andělu jsme na konci  ledna otevřeli druhé studio v Praze v Karlíně. Věříme, že se nám během velmi krátké doby podařilo díky marketingovým a PR aktivitám zvýšit povědomí o značce BodyBody a nové tréninkové technologii, což  přispělo k úspěšnému rozjezdu a z čehož bude nadále profitovat i náš franchisant. Rádi bychom expandovali do všech větších měst po celé České republice. Za vhodné lokality považujeme především ty, které jsou poblíž obchodních a business center, v přízemí budov a možností parkování. Do konce roku počítáme v partnerství s našimi franchisanty s otevřením 5 až 10 nových studií. 

Co by měl Váš franchisant splňovat?

Náš franchisant by měl mít především odhodlání a tah na branku. Je pro nás též velmi důležité, aby se ztotožnil s naší inovativní fitness metodou a měl touhu ji šířit. Profesionální přístup od našich franchisantů vyžadujeme, neboť ten je potřeba i při jejich vztahu s  budoucími klienty. Náš koncept je postaven na 100%-ní orientaci na klienta, neboť víme, že je to to, co klienti vyhledávají a co zaručí dlouhodobý úspěch. Sportovní nadšení a zkušenosti z oblasti fitness a sportu jsou velkou výhodou, ne však podmínkou. Osobně si  myslím, že člověka podnikání více baví, je-li to v oboru, který je mu blízký.

Jak byste popsal konkurenci a trendy na trhu fitness studií?

Nedávná mezinárodní studie ukázala, že fitness je v současné době nejrozšířenějším světovým sportem. Dle této studie pravidelně cvičí 39% lidí, přičemž 61% z nich dává přednost fitness před jinými aktivitami jako např. běh, cyklistika, plavání, týmové sporty apod. Dalších 39% momentálně pravidelně necvičí, ale chtějí a především zde se skrývá značný potenciál růstu. Zbývající menšina se pak o cvičení nezajímá vůbec. Myslím si, že být konkurenceschopným na trhu fitness a zaujmout právě i ty, kteří momentálně necvičí, znamená přijít s něčím novým a nabízet nadstandardní služby zákazníkům. Těm, kteří již pravidelně cvičí, nabízí BodyBody možnost trénovat jinak a efektivněji než doposud a zároveň tzv. „nakopává“  ty, kteří pravidelně necvičí, aby s pravidelnými tréninky vůbec začali.

Jací klienti k Vám chodí?

BodyBody během pouhého půlroku své existence oslovil a nadchnul stovky klientů a jsme rádi, že mezi ně patří právě i ti, kteří doposud pravidelně necvičili. Jedním z našich cílů je přivést k pohybu a zdravému životnímu stylu, co největší skupinu lidí. Naše metoda je osvědčeným způsobem, jak nastartovat metabolismus a tělo k pravidelnému pohybu nebo jak si ještě více zvýšit a vylepšit svůj výkon a kondičku. Zároveň je v souladu s posledními trendy na trhu fitness studií, které se zaměřují především na efektivní a časově úsporné metody cvičení.

Jak vůbec probíhá trénink u BodyBody?

Chceme, aby se zákazník u nás cítil příjemně a dostala se mu vysoká úroveň služeb. Na zákazníka, který k nám chodí trénovat, čeká privátní a velmi příjemně zařízené studio. Nejprve dostane tréninkové oblečení, ručník a iontový nápoj na doplnění minerálů a iontů, které se u cvičení ztrácí. Po převlečení na něj čeká zkušený osobní trenér, který klientovi po celou dobu tréninku ukazuje efektivní cviky, koriguje ho a motivuje. Trenér nastavuje intenzitu elektrického impulsu nebo-li zátěže a monitoruje výsledky klienta, jak se mění jeho BMI hodnoty a dává mu doporučení, jak se vhodně stravovat. Po tréninku se klient občerství sacharidovo-proteinovým nápojem. Klienti k nám chodí bez žádné tašky na cvičení, neboť vše u nás dostanou.