Spojení obchodu a franchisy

Prodejny Daily Fresh Stores chce společnost nabídnout nejen vietnamským prodejcům, ale také českým podnikatelům.
Úterý
27.05.2014
Do oblasti franchisingu vstoupil koncept obchodů Daily Fresh Stores. Zatím v síti provozuje 20 vlastních prodejen.
 

Nováčkem ve franchisingu v kategorii Potravin je koncept Daily Fresh Stores. Ten navrhla v roce 2012 firma Czech Retail Support, ale odprodala jej loni vietnamským investorům ze společnosti V.E.Agency. Společnost se zatím věnovala rozvoji svých vlastních 20 obchodů Daily Fresh Stores a budování sítě dodavatelských vztahů z důvodu zabezpečení funkčnosti konceptu. Pro další rozvoj se rozhodli využít také franchisy. 

V současné době se firma věnuje hledání franchisantů. „Aktuálně finalizujeme jednání s 12 zájemci o franchisovou spolupráci s Daily Fresh Stores, kteří se chtějí připojit do naší sítě,“ přibližuje jeden z majitelů konceptu Daily Fresh Stores Hai Long Luong s tím, že v současné době je ve výstavbě první franchisová prodejna.

Kategorie Potravin zaznamenala v loňském roce velký boom. Podle Franchising Reportu 2013, který zpracovala poradenská společnost PROFIT system, vzrostl počet franchisových konceptů v této oblasti o 21 % a dosáhl počtu 21. Potraviny předběhly i tolik oblíbenou Gastronomii, kde růst stagnoval. "Obrovský rozmach této kategorie má na svědomí především rozvoj obchodů zabývajících se čerstvými potravinami," uzavírá Marek Halfar, ředitel firmy PROFIT system.