Na polském trhu navštěvují klienti výukové hodiny ve školách 2plus2 Škola matematiky na 25 místech. U nás letos našla master-franchisanta.
Pátek
30.05.2014
Matematické vzdělání u nás pokulhává. Změnit by to mohl franchisový koncept 2plu2 Škola matematiky.
 

Není to tak dávno, co v Česku proběhly maturitní zkoušky z matematiky a jejich výsledky dopadly velmi neuspokojivě. Znalosti matematiky mohou zlepšit i kurzy specializované na jejich výuku. Franchisový koncept 2plus2 Škola matematiky takové učení poskytuje. Loni začal hledat na tuzemském trhu master-franchisanta a letos jej nalezl.

Koncept 2plus2 Škola matematiky pochází z Polska a master-franchisanty našla už i na Ukrajině a Kazachstánu. Pro vstup na český trh se společnost rozhodla z důvodu nedostatečného poskytování soukromého vzdělání. "Analyzovali jsme situaci na trhu soukromého vzdělání ve východní Evropě a dospěli jsme k závěru, že to stojí za pokus. Vzdělávací systém je podobný v jednotlivých zemích," dodává Marcin Kruszynski, ředitel vzdělávací společnosti 2BLC, která stojí za rozvojem škol. 

V Česku bylo obtížnější nalézt partnera než na Ukrajině či Kazachstánu, protože zkouška z matematiky zatím není u nás povinná. V současné době dolaďuje společnost podmínky s novým master-franchisantem a následně chce začít i s rozvojem jednotlivých franchisových poboček. Pro srovnání - během krátké doby se na Ukrajině objevily už 4 školy 2plus2, jedna v Kazachstánu a v domácím Polsku se jich nachází už 25. "V září bychom mohli provozovat až 40 franchisových jednotek," dodává Marcin Kruszynski.