Společnosti Tesco Franchise Stores a Lukoil rozjíždějí pilotní projekt obchodů Žabka na čerpacích stanicích. První dva obchody byly otevřeny v Bohdalci a v Horních Počernicích.
pondělí
02.06.2014
Společnosti Tesco Franchise Stores a Lukoil spustily pilotní projekt obchodů na čerpacích stanicích. V rozvoji využijí franchising.
 

Společnost Lukoil, která na konci března uzavřela smlouvu o spolupráci s obchodním řetězcem Tesco Franchise Stores, otevřela první prodejny Žabka. Ty jsou rozvíjeny u nás na základě franchisové spolupráce. Čerpací stanice Lukoil na pražském Bohdalci a v Horních Počernicích, jako první stanice v České republice, tak nyní nabídnou svým zákazníkům kromě paliv i čerstvé pečivo nebo mléko a mléčné výrobky.

„Jsme velmi potěšeni, že můžeme jako první síť čerpacích stanic nabídnout našim zákazníkům tuto nadstandardní službu. Naši nabídku kvalitních pohonných hmot rozšiřujeme ještě o čerstvé potraviny, což umožní motoristům u nás nejen natankovat, ale ušetřit si také čas na nakupování,“ řekl Ladislav Béres, marketingový manažer společnosti LUKOIL Czech Republic.

Společnost Tesco Franchise Stores v tuzemsku provozuje přes 100 franchisových obchodů, převážně v Praze a ráda by obchody rozšířila po celé republice. Pomoci by jí mohl i tento projekt. Pokud se projekt osvědčí a řidiči projeví zájem nakupovat, hodlají společnosti Žabku rozšířit i na další stanice. „Obchody Žabka svým malým formátem vyhovují prostorům, které jsou na čerpacích stanicích k dispozici. Nabídka zboží bude uzpůsobena tak, aby vyhovovala jak řidičům, tak dalším zákazníkům,“ uzavírá obchodní ředitel sítě Žabka Richard Svoboda.