Společnost Light Point provozuje 4 franchisové pobočky Hocus a Lotus v Praze, Brně, Havlíčkově Brodě a v Hustopečích. Další lektorky pracují pod záštitou společnosti v Brně a jeho okolí.
Úterý
03.06.2014
Franchisový koncept výuky pro děti Hocus a Lotus slaví druhé narozeniny. V současné době je vyučován ve 4 franchisových pobočkách.
 

Děti se nejlépe učí cizí jazyky přirozeným způsobem, a to hrou a zapojením do každodenních činností. O tom, že to tak funguje, svědčí úspěch výukové metody The adventures of Hocus and Lotus, kterou u nás rozvíjí společnost Light Point pomocí franchisové spolupráce. Franchisový koncept se vyznačuje dinokroky Hocusem a Lotuskou, kteří pomocí svých dobrodružství učí děti až pěti jazykům.

Během letošního roku se podařilo společnosti Light Point rozšířit koncept do dalších měst „Letos se dinokrokové Hocus a Lotuska zabydleli díky franchisové spolupráci v Praze, Havlíčkově Brodě a Hustopečích,“ vyjmenovává úspěchy ředitelka firmy Veronika Ivakina. Hlavním cílem společnosti je vybudovat  franchisové pobočky ve větších i menších městech. „V září pořádáme další školení pro lektory a věříme, že do konce roku rozšíříme koncept Hocus a Lotus do dalších měst,“ přibližuje Veronika Ivakina.

Pro děti nejen v učebnách

Jelikož je důležité podporovat výuku dětí i mimo učebnu, účastní se firma Light Point i dalších doprovodných akcí. „Je nezbytné se dětem věnovat nejen v rámci vyučovacích hodin, proto i jazyková škola Light Point se účastní programů, které jsou zaměřeny na děti a jejich volnočasové aktivity,“ dodává Veronika Ivakina s tím, že sama společnost pořádá besídky pro rodiče či příměstské tábory. Mimo to navštěvuje akce jako veletrh Pro Dítě, Bambriáda nebo Svět knihy.

Výhodou, kterou nabízí jazyková škola Light Point, je nabídka výuky v 5 světových jazycích, a to angličtina, němčina, francouzština, italština a španělština. „Největší zájem mateřských a základních škol je samozřejmě o angličtinu. Poslední dobou projevují rodiče také zájem o francouzský a španělský jazyk,“ uzavírá Veronika Ivakina.