Na tuzemském trhu mohou lidé navštívit franchisové pobočky Fornetti na více než 200 místech, především v Praze.
Pátek
13.06.2014
Jedna z největších franchisových sítí u nás, Fornetti, udržuje stabilní růst tržeb i zisku. Pomáhá jí více než 200 franchisových poboček.
 

Když se řekne Maďarsko, vybaví se nám klobásy a salámy všeho druhu. Avšak některým se na mysl mohou dostat i pekařské výrobky. Přesně s takovými produkty dobyla franchisová síť Fornetti nejen Maďarsko, ale i Česko. Firma například jen u nás provozuje síť čítající více než 200 franchisových obchodů s nejrůznější nabídkou pečiva. 

Češi si pečivo z Fornetti velmi oblíbili. Dokazují to i stále rostoucí obraty firmy. Za rok 2012 tržby společnosti Fornetti Bohemia přesáhly 175 milionů korun. Ve srovnání s rokem 2008 se jedná o více než 100 milionový nárůst. Zisk za stejné období dosáhl 11,56 milionu korun. "Každým rokem si naše společnost udržuje přívětivý hospodářský růst úměrný k našim obratům. Očekáváme podobné výsledky i nadále," uvedl dříve pro portál Franchising.cz jednatel firmy Zoltán Ambrovicz.

Sázka na rozvoj ve střední a východní Evropě se maďarské společnosti vyplatila. Na domácím trhu se nachází už více než 2000 obchodů Fornetti a celkově po celé Evropě prodává typické pekárenské výrobky už na 5 tisíci místech. Lidé mohou navštívit obchody na Slovensku, Polsku, Rumunsku a Německu. Za rok 2012 dosáhla maďarská skupina Fornetti tržeb 12,6 miliard forintů (přes 1 miliardu korun).