Společnost Ponature obhospodařuje 25 franchisových poboček Envy.
Středa
09.07.2014
Envy přichází s novým konceptem, značkou Kilpi. Už teď však držitel licence Ponature nabízí franchisy pro obě značky.
 

Právě loni tuto licenci na koncept oděvní značky Envy získala společnost Ponature. Po stabilizování franchisové sítě se letos rozhodla představit novou outdoorovou značku Kilpi inspirovanou severským podnebím, se kterou chce expandovat po celé republice. V současné chvíli chystá společnost rebranding prodejen Envy na Kilpi, jež by měl proběhnout na podzim. Franchisovou licenci však firma už prodává na obě značky.

Značku Kilpi hodláme marketingově podpořit a rozšířit ji v rámci prodejní sítě po celé České republice a Slovensku formou monobrandových prodejen,“ dodává manažer franchisové sítě firmy Ponature Roman Cahel s tím, že obchody Kilpi by se měly mimo obchodní centra objevit i v menších městech. Společnost Ponature aktuálně vede v její síti 25 franchisových obchodů Envy v Česku a na Slovensku a oděvy Kilpi jsou v nich prodávány.

Letos se vlastní i franchisové obchody Envy potýkaly s mírnou zimou, která zasáhla především oblast trhu nabízející zimní oblečení. „Dovolím si říct, že všechny firmy prodávající převážně zimní sortiment a specializující se na zimní sportovní oblečení měly jiná očekávání na prodeje v období leden až duben 2014,“ konstatuje Roman Cahel a dodává, že konkurence na trhu je velká a spotřebitel více vybíravý. Firma Ponature však věří, že značka Kilpi, jež znamená finsky štít, si své zákazníky najde.