Obchody z portfolia MaxPraga se nachází v Česku v Praze, Karlových Varech a Brně. Slovensko se může pochlubit butiky v Bratislavě, Banské Bystrici a Popradě.
pondělí
30.06.2014
Módní značky z Itálie našly své zákaznice. Společnost Max Praga pomocí franchisy rozvíjí butiky ve velkých městech.
 

Italská móda si našla v Česku své zákaznice. Společnost Max Praga zastupuje na tuzemském trhu značky MaxMara, Weekend Max Mara, Marina Rinaldi a Marella a rozvíjí je za pomoci franchisové spolupráce. Franchisové butiky se nacházejí především ve větších měst, jelikož se jedná o cenově středně-vyšší až luxusní, a proto kladou vyšší požadavky na kupní sílu obyvatel.

Značky z Itálie se v Česku objevovaly postupně, nejstarší tradici zde má MaxMara. „U ní zaznamenáváme nejstabilnější pozici a stálý růst. Je to dáno její historií, našla si zde svou klientelu,“ dodává obchodní ředitelka firmy MaxPraga Renata Smolíková. Ženy mohou vybírat šaty z butiků v Praze, Brně, Karlových Varech a na Slovensku v Bratislavě. Rozmach zažívá i značka vytvořená pro volný čas Weekend MaxMara, jež se nachází po 3 obchodech v Praze a jeden v Brně.

Jak už bylo řečeno na začátku, společnost Max Praga si pečlivě vybírá místo, kde by chtěla otevřít franchisový obchod. „Pro monobrandové franchisové pobočky jsou vhodnější krajská města. V okresních městech se lépe uplatní vybrané linie jednotlivých značek, které lze zařadit do mixu multibrandových butiků,“ přibližuje Renata Smolíková. Společnost se však zaměřuje především na otevření kvalitních obchodů, než rychlé expanze. 


/1/
zobrazit více