Letos v červnu otevřela Allianz pojišťovna první "zlatou" franchisovou pobočku v Praze na Černém Mostě. Franchisových míst provozuje už 15.
Úterý
01.07.2014
Allianz loni spustila spolupráci pomocí franchisy. Vyplatilo se a aktuálně provozuje 15 franchisových poboček.
 

Pojišťovna Allianz vkročila před více než rokem do vod franchisingu, když otevřela první pobočky fungující na jeho bázi. V současné době se v síti Allianz nachází 15 franchisových obchodních míst a v polovině června Allianz otevřela první „zlatou“ franchisu v Praze na Černém mostě. Tento typ spolupráce chce firma nadále využívat.

Rozhodnutí svěřit pobočku franchisantovi se ukázalo jako dobrý tah.„Prodej produktů přes franchisy zaznamenává mnohem větší růst oproti klasickému způsobu prodeje. Franchisant v osobě zkušeného obchodního zástupce dokáže prostřednictvím franchisy efektivněji budovat svůj tým a díky příležitosti „stát svým lidem za zády“ při komunikaci s klientem a prodeji, rychleji korigovat jejich počínání a předávat své nejlepší zkušenosti,“ komentuje výhody franchisy mluvčí Allianz Václav Bálek.

Za první 4 měsíce eviduje firma Allianz pojišťovna více než 4 miliardy korun v rámci přijatého pojistného, zejména z řad neživotního pojištění. Společnosti se dařilo i zvyšovat tržního podíl na trhu. „Do budoucna bychom rádi prostřednictvím externích distribučních kanálů zvýšili náš tržní podíl. Síť našich reprezentantů by měla stále růst, a to jak ve své velikosti, tak efektivitě. Z hlediska produktové strategie a strategie služeb chceme Allianz i nadále spojovat s vysokou kvalitou,“ uzavírá strategii pojišťovny Václav Bálek.