S asociací chtějí růst domy

Německá centrála poskytuje podporu na 250 franchisantům.
Čtvrtek
15.01.2009
Původem německý franchisový koncept zabývající se výstavbou domů Town&Country vstoupí do České asociace franchisingu.
 

Již před časem ohlásil Town&Country rozvoj v Česku. Firma se například účastnila loňského Franchise Meeting Pointu v Brně. „Již jsme absolvovali přijímací pohovor do České asociace franchisingu. Nyní musí o našem přijetí rozhodnout správní rada,“ řekl portálu FranchisingINFO.cz šéf české části sítě Josef Matuška. Správní rada ČAF by měla rozhodnout do konce ledna.

Chystaný rozvoj v Česku

Společnost Domy pro Vás, která je držitelem master licence Town&Country pro Česko již působí na našem území zhruba dva roky. „Větší rozvoj našeho konceptu s masivnější podporou mateřské firmy v Německu zahajujeme právě nyní,“ řekl již před časem Matuška.

Již 11.500 „franchisových“ domů

Koncept založili v Německu v roce 1997 manželé Dawosovi. Nyní zde licence vlastní na 250 podnikatelů, kteří za dobu působení firmy postavili již kolem 11.500 rodinných domů. V Česku nabízí firma podnikatelům dva franchisové koncepty. Jedním je klasický prodej domů z katalogu. Tím druhým je pak také výstavba rodinných domů na klíč. Síť v současnosti působí například ve Španělsku, Švýcarsku, Rakousku, Slovensku či Rumunsku. V roce 2003 byl v koncept v Německu oceněn jako nejlepší z podnikajících na tamním trhu.