Vizualizace nové prodejny Náš Grunt, která se otevřela minulý týden v Opavě.
Úterý
29.07.2014
Řetězce obchodů s farmářskými potravinami Náš Grunt a Sklizeno otevřely další dvě prodejny. Trend českých potravin podporuje i vláda.
 

Lidé baží po potravinách vypěstovaných v Česku. Trend, který začal před několika lety, se stále více dostává do popředí a podnikatelé, kteří jej využili, zaznamenávají úspěchy. Společnosti Náš Grunt a Sklizeno, kteří pomocí franchisové spolupráce rozvíjejí své farmářské obchody, otevřely nedávno další pobočky.

Náš Grunt rozšířil své působení v Opavě a po Frýdku-Místku a Ostravě se jedná o třetí pobočku v Moravskoslezském kraji. Úspěšně tak pokračuje v expanzi po České republice. „Zákazníci se mohou těšit na produkty od skutečně místních farmářů a výrobců potravin. Mléčné výrobky dodají Farmy Zdeňka z Hustopečí nad Bečvou a také ze Zemědělského obchodního družstva Hlavnice,“ vyjmenovává dodavatele Jiří Málek z Našeho Gruntu. Společnost Sklizeno naopak otevřelo franchisovou pobočku na jihu Moravy, konkrétně v Brně v OC Campus.

České potraviny jdou na dračku

Vysoké poptávky po farmářských potravinách si všímá i Vláda ČR, která minulý týden schválila Program rozvoje venkova. „Tento dokument pomůže přinést do českého zemědělství z evropských fondů do roku 2020 přibližně 84 miliard korun,“ přiblížil ministr zemědělství Marian Juračka. Dále dodal, že čím dál více nejen zákazníků, ale i výrobců má zájem o produkty se značkou Regionální potravina. Letos bylo oceněno už 106 výrobků.

I franchisové podnikání v oblasti Potravin dokazuje, že se tomuto trendu daří. Nejen společnosti jako Náš Grunt či Sklizeno, ale také normální obchody chtějí prodávat spíše české výrobky. Loni oblast Potravin vykázala v oblasti franchisingu největší růst. Počet konceptů vzrostl na 29, což je meziročně o 61 % více.

Kategorii Potravin se v Supertématu věnuje i nové číslo magazínu Vlastní firma FRANCHISING, který si můžete objednat i online.