Společnost ORION - český obchod pro domácnost ve své síti čítá 52 obchodů, z čehož přes 30 jich je provozováno formou franchisy.
Čtvrtek
14.08.2014
Společnost ORION zvyšuje ve své síti počet franchisových poboček. Začátek expanze čeká i Slovensko.
 

Český obchod pro domácnost. Tím se vyznačuje společnost ORION, která pro svou expanzi více využívá i franchisové spolupráce. Na konci července se otevřela pro veřejnost franchisová prodejna v krajském městě Pardubice. Rozvoji se nadmíru daří, od dubna ORION otevřel už 2 franchisové prodejny, v Děčíně a Jablunkově. V jednání je otevření pobočky ve Šternberku a Příbrami, které budou také v rukou franchisantů.

Zájem o franchisovou licenci ORION podporují především přívětivé náklady na otevření prodejny, které se pohybují kolem 1 milionu korun. Franchisant také dostane veškerou podporu spojenou s otevřením obchodu. Nicméně firma otevírá pobočky i na svou vlastní pěst. „Rozvoji, ať už formou franchisy, tak vlastních prodejen, se daří. Rádi bychom do konce roku otevřeli ještě vlastní obchod v Brně. V oblasti franchisy vyjednáváme o dalších oblastech,“ komentuje úspěchy manažer franchisového rozvoje ORION Tomáš Maloch. Český koncept rád uvítá další zájemce o franchisu ORION – český obchod pro domácnost.

Na nové obchody se může těšit také Slovensko, kde chce společnost ORION více posílit. I zde se zaměří na franchisanty, kteří by měli pomoci rozšířit síť obchodů pro domácnost. „Na Slovensku máme v současné době 4 provozovny. Chystáme se otevřít prodejnu v Galantě a do konce roku očekáváme, že bychom mohli zprovoznit ještě jednu pobočku,“ dodává Tomáš Maloch. Pro expanzi na Slovensko se firma rozhodla letošní rok.