Společnost Marvel nabízí mobilní domy na pobočkách v Rožnově pod Radhoštěm, Ústí nad Labem, Jindřichově Hradci, v Sadové u Hradce Králové a v Mukařově na Praze 9.
Čtvrtek
21.08.2014
Rostoucí prodeje těší franchisový koncept Marvel. Nadále vyhledává vhodné franchisanty.
 

Franchisová síť Marvel, která se specializuje na prodej mobilních domů, se úspěšně etabluje na tuzemském trhu. Počet franchisových míst, kde si mohou zákazníci pořídit tento typ domů, se zatím ustálil na 4, prodejna v Rožnově pod Radhoštěm je ve vlastních rukách firmy a slouží jako centrála. Společnost zatím v expanzi zvolnila, poněvadž se věnovala zefektivňování prodejů na stávajících pobočkách. Franchisanty však vyhledává neustále.

S nápadem prodeje mobilních domů přišla společnost Marvel před šesti lety a že vsadila na správnou kartu, ukazují i rostoucí prodeje. „Výkonnostně se nám dařilo lépe než v roce 2013. Společnost Marvel navýšila letos celkově prodeje o 20 %, některé pobočky se mohou pochlubit i meziročním růstem tržeb o 50 %,“ vyjmenovává úspěchy majitel franchisové licence Marvel Zdeněk Spáčil.

Firma se nežene jako některé franchisové koncepty za rychlou expanzí, když vycítí příležitost. Klade důraz především na to, aby franchisové pobočky fungovaly tak, jak mají. Proto se společnost rozhodla pro pomalejší rozvoj. Tato strategie funguje, což dokazují i vyšší prodeje. „Se zájemci o franchisovou licenci jsme samozřejmě připraveni jednat a rozvíjet náš koncept do dalších oblastí Česka a nově také na Slovensko,“ uzavírá Zdeněk Spáčil.