Trojka na globálním trhu

Společnost Tim Hortons pochází z Kanady, kde působí na 3500 místech. Akvizice s franchisovým řetězcem Burger King mu může pomoci s expanzí zejména na americkém trhu.
Čtvrtek
28.08.2014
Fastfoodové řetězce by se měly mít na pozoru. Brzy díky akvizici franchisových firem Burger King a Tim Hortons vznikne třetí největší síť rychlého občerstvení.
 

Na globálním fastfoodovém trhu se schyluje k velké změně. Americký řetězec Burger King, který drtivou většinu svých restaurací řídí jako franchisové, se dohodl na koupi největší sítě kanadského rychlého občerstvení Tim Hortons. Ta je známá především prodejem kávy a koblih. Spojením obou společností vznikne třetí největší fastfoodový řetězec na světě.

Společnost 3G Capital, která vlastní většinu akcií franchisové sítě Burger King, bude vlastnit 51 % akcií nové firmy společně s ostatními akcionáři Burger King a Tim Hortons. Po spojení bude jako třetí největší řetězec s rychlým občerstvením bude působit ve 100 zemích světa s více než 18 tisíci restauracemi. Obě firmy počítají s obratem okolo 23 miliard dolarů. „Tato transakce pomůže našemu konceptu Tim Hortons v rychlejší globální expanzi,“ dodává Marc Caira, prezident Tim Hortons. Obě značky budou po akvizici fungovat samostatně.

Spojením obou společností může Burger King posílit ve snídaňových menu a více konkurovat největšímu konkurentu McDonald’s, který nabízí snídaně a provozuje své kavárny McCafé. Druhému franchisovému řetězci Tim Hortons může akvizice pomoci v rozvoji především na trzích, kde Burger King působí. Kavárenská síť obsluhuje přes 3500 restaurací v Kanadě, 860 v USA a 32 v arabských zemích. Zatímco Burger King, který u nás franchisově nepůsobí, provozuje 13 tisíc fastfoodů v 79 státech.


Populární na fóru

Prodej podniku - nápadu

Jukněte na www.gastroreality.cz tam můžete vaši nabídku inzerovat. Je to portál zaměřený na prodej gastrorealit

3 komentář(e)
posledni 04.09.2018
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

3 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

3 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014