Společnost Gepard Finance na trhu působí už 10.rokem. Za tu dobu úspěšně otevřela 60 franchisových kanceláří.
pondělí
01.09.2014
Franchisová síť Gepard Finance i přes pokles hypotečního trhu zvyšuje svůj podíl. Otevřeno už má 60 poboček.
 

Franchising jako rychlou a účinnou formu rozvoje si pro své podnikání vybrala společnost Gepard Finance, která se zabývá poradenstvím v oblasti hypotečních úvěrů. Během svého působení na trhu se jí podařilo díky franchisingu otevřít už 60 franchisových poboček, ve kterých pracuje 350 makléřů. Společnost zvyšuje také svůj podíl na trhu.

Naše společnost dosáhla v červenci letošního roku na produkci hypoték ve výši 700 milionů Kč, takže jsme zpracovali téměř shodný měsíční objem jako v červenci 2013. Ve světle trendu trhu hypoték České republiky pak podíl Gepard Finance na tomto trhu roste," dodává Jan Kruntorád, předseda představenstva Gepard Finance.

Hypotéky klesly

Data z trhu ukazují, že letos počet sjednaných hypoték mírně klesl. „Během prvního pololetí i při rekordně nízkých úrokových sazbách trh zaznamenal propad o 5,45 %. V konkrétních číslech se objem sjednaných hypotečních úvěrů snížil ze 71,79 miliard korun za první pololetí roku 2013 na 67,87 miliard korun v letošním prvním pololetí," popisuje Jan Kruntorád. Příčinu vidí v úbytku refinancování hypoték.

Společnost také zlepšuje svůj franchisový koncept a nadále hledá franchisanty, kteří by se zapojili svými zkušenostmi do týmu. Franchising si společnost Gepard Finance vybrala i díky lepší formě odměňování než například u MLM marketingu. "Zatímco pro takzvaný schodový model odměňování je zpočátku typický nižší zisk, ve franšíze je od začátku podnikání zisk přímo úměrný vykonané práci," uzavírá Jan Kruntorád.