Za sítí franchisových Konopných lékáren stojí společnost Carun Pharmacy. Po celém Česku se nachází 14 míst, kde mohou lidé koupit produkty z konopí.
Čtvrtek
04.09.2014
Franchisové pobočky Konopných lékáren už jsou na 14 místech Česka. Nově produkty mohou zákazníci koupit v Pardubicích a Kladně.
 

Lidé si začínají nalézat cestu ke konopným produktům, které prokazují léčivé účinky. Napomáhá k tomu i franchisový koncept Konopných lékáren společnosti Carun Pharmacy, které se objevují postupně po celém Česku. Nové Konopné lékárny byly otevřeny v Pardubicích a Kladně a připojily se k dalším 12 fungujícím lékárnám u nás. Franchisové pobočky v Olomouci a Českých Budějovicích najdou zákazníci nově na lepších adresách.

Zájem o franchisovou licenci na provoz Konopných lékáren zaznamenává majitel Jiří Stabla obrovský. Je to způsobeno i větší osvětou o léčivých účincích produktů z konopí. „Lidé jsou zpočátku nedůvěřiví, bojí se a mají předsudky. My ale používáme upravené konopí, aby mělo nízkou povolenou hladinu THC. Lidé nemusí mít strach. Přesto díky léčivým kanabinoidům, zejména kanabidiolu, mají ty správné účinky na řadu neduhů,“ popisuje přípravky Jiří Stabla.

Léčivých účinků konopí si začínají všímat i státní firma. V červenci uzavřel Státní ústav pro kontrolu léčiv tendr na pěstitele konopí přímo v České republice. Vstoupit do tendru chtěla i společnost Carun Pharmacy, která si však účast nakonec rozmyslela. „Tendr obsahoval naprosto nestandardní podmínky. V zadávacích podmínkách byla například požadována odrůda s 19 % THC a 1 % cannabidiolu. Tato odrůda ovšem nebude fungovat na problémy českých pacientů, navíc jim bude špatně kvůli nízkému obsahu cannabidiolu,“ referuje jeden z problémů Jiří Stabla.