Bankovní partnerské pobočky UniCredit Bank Expres jsou otevřeny na 51 místech Česka, zejména ve městech čítající 12 až 15 tisíc obyvatel.
pondělí
15.09.2014
UniCredit Bank ukazuje v Česku a na Slovensku velký růst. Za první pololetí zvýšila zisk na 2,5 miliardy Kč.
 

Rok vstoupil do své druhé poloviny a společnosti postupně hodnotí své úspěchy první půlky. Společnost UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, která u nás rozvíjí i pobočky na bázi partnerské spolupráce, vykázala za první pololetí letošního roku konsolidovaný čistý zisk ve výši 2,5 miliardy Kč. Loni za stejné období činil 1,4 miliardy Kč.

Na dobrých výsledcích se projevila zejména rostoucí ekonomika. "Oživení ekonomiky se v České republice a na Slovensku postupně projevuje v uskutečněných investicích ve firemním sektoru a u domácností ve větší ochotě utrácet. Spotřebu domácností také podpořil i zlepšující se trh práce. V prvním pololetí jsme na obou trzích výrazně rostli v retailovém bankovnictví," komentuje výsledky banky generální ředitel UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia. Čistý výnos z úroků dosáhl téměř 5 miliard, což je meziročně o 60 % více.

Bance se daří i v rozvoji poboček fungujících na bázi partnerství UniCredit Bank Expres. Tuto spolupráci rozvíjí už třetím rokem a na našem území už můžeme napočítat 51 takových míst. U tohoto čísla zůstat nehodlá a své partnery hledá ve městech po celé České republice. Na Slovensku se podobným způsobem však nevyvíjí.