Town&Country vstoupil do ČAF

Dosud systém v Evropě postavil kolem 11,5 tisíce domů
pondělí
26.01.2009
Správní rada České asociace franchisingu potvrdila 21. ledna přijetí konceptu Town&Country za svého řádného člena
 

Německý franchisový koncept tak po účasti na loňském Franchise meeting pointu potvrzuje zvýšení aktivit na českém trhu. Již dříve to pro portál FranchisingINFO.cz uvedl jeho šéf pro Česko Josef Matuška. Česká asociace franchisingu tak nyní má 19 řádných členů z řad franchisových systémů.

Chystaný rozvoj v Česku

Společnost Domy pro Vás, která je držitelem master licence Town&Country pro Česko již působí na našem území zhruba dva roky. „Větší rozvoj našeho konceptu s masivnější podporou mateřské firmy v Německu zahajujeme právě nyní,“ řekl již před časem Matuška.

Již 11.500 „franchisových“ domů

Koncept založili v Německu v roce 1997 manželé Dawosovi. Nyní zde licence vlastní na 250 podnikatelů, kteří za dobu působení firmy postavili již kolem 11.500 rodinných domů. V Česku nabízí firma podnikatelům dva franchisové koncepty. Jedním je klasický prodej domů z katalogu. Tím druhým je pak také výstavba rodinných domů na klíč. Síť v současnosti působí například ve Španělsku, Švýcarsku, Rakousku, Slovensku či Rumunsku. V roce 2003 byl v koncept v Německu oceněn jako nejlepší z podnikajících na tamním trhu.